fbpx

Děti jsou moji ochránci, budí mě při hypoglykémii. Diabetička Jana o mateřství s cukrovkou

Jana Ševčíková při natáčení Diabetes Podcastu

Jana Ševčíková je inspirativní žena. V této epizodě Diabetes Podcastu odkrývá, co její rodina ví a zná o cukrovce. Nemoc diagnostikovali Janě v době, kdy bylo potřeba být spíš chemikem, abyste zjistili, jakou máte glykémii. První glukometr dostala až po půl roce. Během těhotenství se nemohla jako dnešní diabetičky spolehnout na podrobná data ze senzoru, přesto porodila a vychovala dvě zdravé děti. Diabetes tak nemusí být překážkou k ničemu. Tahle nejnovější epizoda to potvrzuje ve všech ohledech.

Janu samozřejmě můžete sledovat i na Instagramu. V této letní a pohodové epizodě jsme si povídali o jejím dia příběhu. Cukrovku má od šesti let. Pamatuje tedy vývoj mnoha způsobů, jak zjistit hladinu cukru v krvi.

Rodina a cukrovka. Co se dozvíte v této epizodě?

  • Kde si Jana kupuje inzulinovou pumpu Omnipod a kolik stojí?
  • Jak ji diagnostikovali cukrovku, když nastoupila do první třídy
  • Co rodina ví o její cukrovce a jak ji obě děti pomáhají zvládat nepříjemné situace
  • Jana ráda sportuje, proto se v Diabetes Podcastu pochlubila, jak se připravuje na dálkové běhy a hobby závody

V současnosti používá bezhadičkovou pumpu Omnipod a senzory Dexcom. I o této kombinaci a uzavřené smyčce iAPS se bavíme.

Apple Podcasts

Spotify

Nejzajímavější je ale pasáž o cukrovce a jejím rodiném životě. Navzdory cukrovce porodila a vychovala dvě zdravé děti. Syn je dokonce jejím ochráncem. Snaží se jí pomáhat a jednou ji dokonce zavolal záchranku, když Janě nebylo vlivem hypoglykémii nejlépe.

I letos pokračujeme v pravidelném vydávání Diabetes Podcastu a kombinujeme zajímavé příběhy s praktickými a edukativními epizodami. Všechny najdete v našem archivu, tak tam běžte a zaposlouchejte se do milých povídání o cukrovce.


Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích a také šiřte Diabetes Podcast mezi své známé, kamarády a členy rodiny. Díky, že posloucháte!

IG: @hrusovskyjan
FB: @hrusovsky.j
IG: @rawaudio_cz


O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.