fbpx

Lékař může ukázat cestu, ale diabetik musí šlapat sám. Zkratky neexistují, říká @diadoktorka Nováková

Lékářka Kateřina Nováková při natáčení Diabetes Podcastu

S nástupem internetu a sociálních sítí se rozšířily možnosti, kde a jak hledat informace o cukrovce. I Diabetes Podcast je toho důkazem. V poslední době se na dráhu influencerů vydávají také lékaři. A právě jednoho takového hosta jsme přivítali v této epizodě. Z Olomouce dorazila do našeho studia Kateřina Nováková, kterou můžete znát pod přezdívkou diadoktorka.

Ty informace tady snad nejsou?! Podobný údiv byl na počátku cesty diabetoložky Kateřiny Novákové do světa sociálních sítích.

Na Instagramu jako diadoktorka šíří osvětu o cukrovce a snaží se motivovat pacienty s touto diagnózou.

V nejnovějším díle Diabetes Podcastu vysvětluje, co ji na práci s cukrovkáři baví, jaké jsou rozdíly v přístupu diabetiků prvního a druhého typu a také jak by se léčba této nemoci mohla v budoucnu změnit. 

Diadoktorka a influencerství. Co se dozvíte v této epizodě? 

  • Co doktorku Novákovou přivedlo k diabetologii?
  • Jaký je přístup pacientů k diabetu? Liší se u diabetiků 1. a 2. typu?
  • Jak doktorku Novákovou baví influencerství na sociálních sítích? Doporučila by jiným lékařům vystupování na socialu?
  • Co je nejčastější otázka, na kterou se diabetici ptají? Kdy přijde telemedicína do diabetologie a jak konzultace na dálku ulehčují léčbu?
  • Jaká bude budoucnost léčby diabetu?

Apple Podcasts

Spotify

I letos pokračujeme v pravidelném vydávání Diabetes Podcastu a kombinujeme zajímavé příběhy s praktickými a edukativními epizodami. Všechny najdete v našem archivu, tak tam běžte a zaposlouchejte se do milých povídání o cukrovce.


Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích a také šiřte Diabetes Podcast mezi své známé, kamarády a členy rodiny. Díky, že posloucháte!

IG: @hrusovskyjan
FB: @hrusovsky.j
IG: @rawaudio_cz


O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.